Do zobaczenia niedługo!
SKŁADNIKI
3 jajka
miękkie masło - ta sama waga co jajek
cukier drobny - ta sama waga co jajek
mąka pszenna - ta sama waga co jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka zielonej herbaty matcha
ok 70 g białej czekolady
PRZYGOTOWANIE
Na samym początku odmierzamy wagę jajek, i do niej dopasowujemy potrzebna nam wagę masła, cukru oraz mąki.
Foremkę dokładnie smarujemy masłem oraz oprószamy mąką. W misce ubijamy razem masło oraz cukier aż do uzyskania lekkiej i kremowej konsystencji. Dodajemy jajka, jedno po drugim, miksując dobrze zanim dodamy kolejne.
Do całości przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz zieloną herbatę matcha. Na tym etapie przerzucamy się na szpatułkę, którą dokładnie łączymy ze sobą składniki. Do ciasta dorzucamy drobno posiekaną białą czekoladę i mieszamy razem z resztą składników. Wlewamy do uprzednio przygotowanej foremki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut lub do suchego patyczka. Polewamy wybraną polewą, a następnie możemy spokojnie delektować się jej wyjątkowym smakiem :)