![spring rolls](https://napaleczkach.pl/wp-content/uploads/2016/06/spring-rolls-z-marynowaną-wołowiną-2.jpg)
![spring rolls](https://napaleczkach.pl/wp-content/uploads/2016/06/spring-rolls-z-marynowaną-wołowiną-3.jpg)
![spring rolls](https://napaleczkach.pl/wp-content/uploads/2016/06/spring-rolls-z-marynowaną-wołowiną-4.jpg)
![spring rolls z marynowaną wołowiną 1 spring rolls](https://www.napaleczkach.pl/wp-content/uploads/2016/06/spring-rolls-z-marynowaną-wołowiną-1-585x585.jpg)
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE
Przygotowujemy marynatę łącząc ze sobą posiekany czosnek, szalotkę, imbir, sos ostrygowy, sos rybny, skrobię, olej sezamowy oraz pieprz. Mięso kroimy na cienkie paski i dodajemy do marynaty - pozostawiamy je w niej na przynajmniej 3 godziny. Po upływie tego czasu smażymy ją na wysokim ogniu i odstawiamy do ostygnięcia.
Gdy wszystkie składniki są pokrojone i przygotowane zabieramy się za zwijanie spring rolls. Papier ryżowy zamaczamy na chwilę w wodzie, aż zmięknie. Kładziemy na suchą powierzchnie i układamy na nim składniki, bliżej jednego z brzegów - makaron ryżowy, marchewkę, ogórek, kiełki oraz oczywiście mięso. Najbliższy brzeg zakładamy na nadzienie a następnie zawijamy prawy oraz lewy brzeg papieru. Całość dokładnie zwijamy uważając, by nie przeciąć delikatnego papieru. Podajemy z sosem nước chấm (przepis niedługo pojawi się na blogu) oraz świeżymi ziołami i sałatą.