Strona Główna
Kraje
Chiny
Fusion
Indie
Japonia
Korea
Tajlandia
Tajwan
Wietnam
Wszystkie
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin
Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami
Matcha Panna Cotta
Sernik matcha i nasze szóste urodziny
Smażony udon z pak choi i kurczakiem
Menchi katsu burger
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem
Malai kofta – wegetariańskie pulpeciki w curry
Indyjskie pikle z bakłażana
Tempura
Menchi katsu burger
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w…
Khao soi – zupa curry z makaronem
Tofu satay – satay z tofu
Panang curry
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Orzechowe mochi
Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki
Sanbeigu – grzyby trzy kubki
Jiu Cai Shui Jian Bao – smażone bułeczki…
Bánh mì z imbirowym kurczakiem
Gỏi cuốn nem nướng – spring rolls z…
Gà kho gừng – Imbirowy kurczak
Cà Tím Nướng – grillowany bakłażan z sosem…
Matcha Panna Cotta
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Rodzaj posiłku
Dania jednogarnkowe i nabe
Grill
Kolacja
Obiad
Podstawy
Przekąski i przystawki
Przetwory
Śniadanie
Wypieki i desery
Zupy
Wszystkie
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Oyakodon – kurczak z jajkiem na ryżu
Andong jjimdak – kurczak duszony w sosie sojowym
Biryani z tofu i warzywami
Char siu – chińska wieprzowina barbecue
Negima yakitori – szaszłyki z kurczaka i zielonej…
Tofu satay – satay z tofu
Tteok galbi – koreańskie pulpeciki wołowe
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Bangbang ji czyli kurczak bang bang
Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Bangbang ji czyli kurczak bang bang
Indyjskie pikle z bakłażana
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Boczek chāshū
Tempura
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Bangbang ji czyli kurczak bang bang
Chunjuan czyli chińskie spring rolls
Biała rzodkiew piklowana w sosie sojowym
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
Fukujinzuke – pikle do karē
Nitamago – marynowane jajka
Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro
Pancakes z zieloną herbatą matcha
Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki
Bánh mì z imbirowym kurczakiem
Matcha Panna Cotta
Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin
Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami
Sernik matcha i nasze szóste urodziny
Khao soi – zupa curry z makaronem
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Matcha Panna Cotta
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Składniki
Grzyby
Kimchi
Mąka
Makarony
Mięso
Ryby i owoce morza
Ryż
Tofu
Warzywa
Zielona herbata matcha
Wszystkie
Bibimbap
Sanbeigu – grzyby trzy kubki
Tom yum goong – zupa z krewetkami
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Bindaetteok – placki z fasoli mung
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
Tempura
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin
Karaage bao – Bułeczki z kurczakiem karaage
Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro
Smażony udon z pak choi i kurczakiem
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Bangbang ji czyli kurczak bang bang
Chunjuan czyli chińskie spring rolls
Khao soi – zupa curry z makaronem
Tempura
Tom yum goong – zupa z krewetkami
Haemul pajeon – placuszki z owocami morza i…
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Bibimbap
Fěn zhēng niú ròu – wołowina parowana w…
Sernik matcha i nasze szóste urodziny
Tofu satay – satay z tofu
Guō tā dòu fǔ – tofu smażone w…
Dubu jorim – smażone tofu w ostrym sosie
Tempura
Chunjuan czyli chińskie spring rolls
Bakłażan mapo
Dyniowe pierożki gyōza
Matcha Panna Cotta
Sernik matcha i nasze szóste urodziny
Ptysie z kremem matcha
Czekolada nama z zieloną herbatą matcha
Matcha Panna Cotta
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Artykuły
Banchan – krótki przewodnik po koreańskich przystawkach
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Jak ugotować ryż?
O nabe słów kilka
O nas
Kontakt
Szukaj na blogu
kwiotek bez tła do góry nogami
by
Na Pałeczkach
1 stycznia, 2018
Strona Główna
Kraje
Chiny
Fusion
Indie
Japonia
Korea
Tajlandia
Tajwan
Wietnam
Wszystkie
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin
Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami
Matcha Panna Cotta
Sernik matcha i nasze szóste urodziny
Smażony udon z pak choi i kurczakiem
Menchi katsu burger
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem
Malai kofta – wegetariańskie pulpeciki w curry
Indyjskie pikle z bakłażana
Tempura
Menchi katsu burger
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w…
Khao soi – zupa curry z makaronem
Tofu satay – satay z tofu
Panang curry
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Orzechowe mochi
Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki
Sanbeigu – grzyby trzy kubki
Jiu Cai Shui Jian Bao – smażone bułeczki…
Bánh mì z imbirowym kurczakiem
Gỏi cuốn nem nướng – spring rolls z…
Gà kho gừng – Imbirowy kurczak
Cà Tím Nướng – grillowany bakłażan z sosem…
Matcha Panna Cotta
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Rodzaj posiłku
Dania jednogarnkowe i nabe
Grill
Kolacja
Obiad
Podstawy
Przekąski i przystawki
Przetwory
Śniadanie
Wypieki i desery
Zupy
Wszystkie
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Oyakodon – kurczak z jajkiem na ryżu
Andong jjimdak – kurczak duszony w sosie sojowym
Biryani z tofu i warzywami
Char siu – chińska wieprzowina barbecue
Negima yakitori – szaszłyki z kurczaka i zielonej…
Tofu satay – satay z tofu
Tteok galbi – koreańskie pulpeciki wołowe
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Bangbang ji czyli kurczak bang bang
Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Bangbang ji czyli kurczak bang bang
Indyjskie pikle z bakłażana
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Boczek chāshū
Tempura
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Bangbang ji czyli kurczak bang bang
Chunjuan czyli chińskie spring rolls
Biała rzodkiew piklowana w sosie sojowym
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
Fukujinzuke – pikle do karē
Nitamago – marynowane jajka
Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro
Pancakes z zieloną herbatą matcha
Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki
Bánh mì z imbirowym kurczakiem
Matcha Panna Cotta
Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin
Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami
Sernik matcha i nasze szóste urodziny
Khao soi – zupa curry z makaronem
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Matcha Panna Cotta
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Składniki
Grzyby
Kimchi
Mąka
Makarony
Mięso
Ryby i owoce morza
Ryż
Tofu
Warzywa
Zielona herbata matcha
Wszystkie
Bibimbap
Sanbeigu – grzyby trzy kubki
Tom yum goong – zupa z krewetkami
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Bindaetteok – placki z fasoli mung
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
Tempura
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin
Karaage bao – Bułeczki z kurczakiem karaage
Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro
Smażony udon z pak choi i kurczakiem
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Bangbang ji czyli kurczak bang bang
Chunjuan czyli chińskie spring rolls
Khao soi – zupa curry z makaronem
Tempura
Tom yum goong – zupa z krewetkami
Haemul pajeon – placuszki z owocami morza i…
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Bibimbap
Fěn zhēng niú ròu – wołowina parowana w…
Sernik matcha i nasze szóste urodziny
Tofu satay – satay z tofu
Guō tā dòu fǔ – tofu smażone w…
Dubu jorim – smażone tofu w ostrym sosie
Tempura
Chunjuan czyli chińskie spring rolls
Bakłażan mapo
Dyniowe pierożki gyōza
Matcha Panna Cotta
Sernik matcha i nasze szóste urodziny
Ptysie z kremem matcha
Czekolada nama z zieloną herbatą matcha
Matcha Panna Cotta
Tempura
Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami
Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem
Artykuły
Banchan – krótki przewodnik po koreańskich przystawkach
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Jak ugotować ryż?
O nabe słów kilka
O nas
Kontakt