Na Pałeczkach
  • Strona Główna
  • Kraje
    • Chiny Fusion Indie Japonia Korea Tajlandia Tajwan Wietnam Wszystkie

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin

      Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami

      Matcha Panna Cotta

      Sernik matcha i nasze szóste urodziny

      Smażony udon z pak choi i kurczakiem

      Menchi katsu burger

      Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym

      Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem

      Malai kofta – wegetariańskie pulpeciki w curry

      Indyjskie pikle z bakłażana

      Tempura

      Menchi katsu burger

      Tori no karaage – japoński smażony kurczak

      Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso

      Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym

      Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung

      Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…

      Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w…

      Khao soi – zupa curry z makaronem

      Tofu satay – satay z tofu

      Panang curry

      Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…

      Orzechowe mochi

      Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki

      Sanbeigu – grzyby trzy kubki

      Jiu Cai Shui Jian Bao – smażone bułeczki…

      Bánh mì z imbirowym kurczakiem

      Gỏi cuốn nem nướng – spring rolls z…

      Gà kho gừng – Imbirowy kurczak

      Cà Tím Nướng – grillowany bakłażan z sosem…

      Matcha Panna Cotta

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

  • Rodzaj posiłku
    • Dania jednogarnkowe i nabe Grill Kolacja Obiad Podstawy Przekąski i przystawki Przetwory Śniadanie Wypieki i desery Zupy Wszystkie

      Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”

      Oyakodon – kurczak z jajkiem na ryżu

      Andong jjimdak – kurczak duszony w sosie sojowym

      Biryani z tofu i warzywami

      Char siu – chińska wieprzowina barbecue

      Negima yakitori – szaszłyki z kurczaka i zielonej…

      Tofu satay – satay z tofu

      Tteok galbi – koreańskie pulpeciki wołowe

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Bangbang ji czyli kurczak bang bang

      Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Bangbang ji czyli kurczak bang bang

      Indyjskie pikle z bakłażana

      Oi-sobagi – kimchi z ogórków

      6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…

      Boczek chāshū

      Tempura

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Bangbang ji czyli kurczak bang bang

      Chunjuan czyli chińskie spring rolls

      Biała rzodkiew piklowana w sosie sojowym

      Oi-sobagi – kimchi z ogórków

      Fukujinzuke – pikle do karē

      Nitamago – marynowane jajka

      Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro

      Pancakes z zieloną herbatą matcha

      Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki

      Bánh mì z imbirowym kurczakiem

      Matcha Panna Cotta

      Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin

      Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami

      Sernik matcha i nasze szóste urodziny

      Khao soi – zupa curry z makaronem

      Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso

      Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…

      Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”

      Matcha Panna Cotta

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

  • Składniki
    • Grzyby Kimchi Mąka Makarony Mięso Ryby i owoce morza Ryż Tofu Warzywa Zielona herbata matcha Wszystkie

      Bibimbap

      Sanbeigu – grzyby trzy kubki

      Tom yum goong – zupa z krewetkami

      6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…

      Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…

      Bindaetteok – placki z fasoli mung

      Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”

      Oi-sobagi – kimchi z ogórków

      Tempura

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin

      Karaage bao – Bułeczki z kurczakiem karaage

      Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro

      Smażony udon z pak choi i kurczakiem

      Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso

      Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Bangbang ji czyli kurczak bang bang

      Chunjuan czyli chińskie spring rolls

      Khao soi – zupa curry z makaronem

      Tempura

      Tom yum goong – zupa z krewetkami

      Haemul pajeon – placuszki z owocami morza i…

      6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki

      Bibimbap

      Fěn zhēng niú ròu – wołowina parowana w…

      Sernik matcha i nasze szóste urodziny

      Tofu satay – satay z tofu

      Guō tā dòu fǔ – tofu smażone w…

      Dubu jorim – smażone tofu w ostrym sosie

      Tempura

      Chunjuan czyli chińskie spring rolls

      Bakłażan mapo

      Dyniowe pierożki gyōza

      Matcha Panna Cotta

      Sernik matcha i nasze szóste urodziny

      Ptysie z kremem matcha

      Czekolada nama z zieloną herbatą matcha

      Matcha Panna Cotta

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

  • Artykuły
    • Banchan – krótki przewodnik po koreańskich przystawkach

      6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…

      Jak ugotować ryż?

      O nabe słów kilka

  • O nas
  • Kontakt

char siu bao 02

by Na Pałeczkach 5 maja, 2019
5 maja, 2019
202

0 komentarz 0 FacebookTwitterPinterestEmail

Popularne

  • Nitamago – marynowane jajka

  • Kimbap

  • Bułeczki bao

  • Kimchi jjigae – zupa z kimchi

  • Jajangmyeon – makaron z pastą z czarnej fasoli

  • Bibimbap

  • Japchae – koreański makaron z warzywami

  • Klasyczne pierożki gyōza

Instagram

Polub Nas! :)

Polub Nas! :)

Japonia

Tempura

Menchi katsu burger

Tori no karaage – japoński smażony kurczak

Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso

Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki

Czekolada nama z zieloną herbatą matcha

Negima yakitori – szaszłyki z kurczaka i zielonej...

Yakisoba – smażony makaron pszenny

Menchi katsu – japoński kotlet mielony

Nikuman – japońskie parowane bułeczki z mięsem

Korea

Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym

Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung

Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi...

Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w...

Bindaetteok – placki z fasoli mung

Bibimbap

Tteokbokki – Ciasteczka ryżowe w ostrym sosie

Dubu jorim – smażone tofu w ostrym sosie

Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”

Tteok galbi – koreańskie pulpeciki wołowe

Chiny

Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin

Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami

Bangbang ji czyli kurczak bang bang

Chunjuan czyli chińskie spring rolls

Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro

Bakłażan mapo

Naleśniki z mąki ryżowej z potrójnie orzechowym nadzieniem

Char siu – chińska wieprzowina barbecue

Tajlandia

Khao soi – zupa curry z makaronem

Tofu satay – satay z tofu

Panang curry

Guay tiew gai cheek – tajska zupa z...

Tom yum goong – zupa z krewetkami

Pa Thong Ko – tajskie pączki z dipem...

Phat kaphrao gai – kurczak z bazylią

Tom kha gai – tajska zupa kokosowa z...

Satay z wieprzowiny

Pikantne tofu ze szpinakiem i bazylią

Indie

Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym

Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem

Malai kofta – wegetariańskie pulpeciki w curry

Indyjskie pikle z bakłażana

Nankhatai – indyjskie ciasteczka kardamonowe

Alsande tonak – curry z fasoli czarne oczko

Aloo kulcha – kulcha z ziemniakami

Mango lassi – napój z mango na bazie...

Pakora – warzywa smażone w mące besan

Bhapa aam doi – jogurtowy pudding z mango

Tajwan

Orzechowe mochi

Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki

Sanbeigu – grzyby trzy kubki

Jiu Cai Shui Jian Bao – smażone bułeczki...

Liang mian – makaron na zimno z kurczakiem

Pai gu fan – marynowany kotlet schabowy

Gua bao – bułeczki bao z wieprzowiną

Yán sū jī – nuggetsy z kurczaka z...

Dan zai mian – makaron dan zai

Sanbeiji – kurczak trzy kubki

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Foodki - fotografie potraw i zdjęcia kulinarne
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

@2015 - 2020 Na Pałeczkach | Wszystkie zdjęcia i teksty są naszą własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez naszej wiedzy jest zabronione. Designed and Developed by PenciDesign


Wróć na górę
  • Strona Główna
  • Kraje
    • Chiny Fusion Indie Japonia Korea Tajlandia Tajwan Wietnam Wszystkie

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin

      Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami

      Matcha Panna Cotta

      Sernik matcha i nasze szóste urodziny

      Smażony udon z pak choi i kurczakiem

      Menchi katsu burger

      Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym

      Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem

      Malai kofta – wegetariańskie pulpeciki w curry

      Indyjskie pikle z bakłażana

      Tempura

      Menchi katsu burger

      Tori no karaage – japoński smażony kurczak

      Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso

      Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym

      Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung

      Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…

      Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w…

      Khao soi – zupa curry z makaronem

      Tofu satay – satay z tofu

      Panang curry

      Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…

      Orzechowe mochi

      Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki

      Sanbeigu – grzyby trzy kubki

      Jiu Cai Shui Jian Bao – smażone bułeczki…

      Bánh mì z imbirowym kurczakiem

      Gỏi cuốn nem nướng – spring rolls z…

      Gà kho gừng – Imbirowy kurczak

      Cà Tím Nướng – grillowany bakłażan z sosem…

      Matcha Panna Cotta

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

  • Rodzaj posiłku
    • Dania jednogarnkowe i nabe Grill Kolacja Obiad Podstawy Przekąski i przystawki Przetwory Śniadanie Wypieki i desery Zupy Wszystkie

      Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”

      Oyakodon – kurczak z jajkiem na ryżu

      Andong jjimdak – kurczak duszony w sosie sojowym

      Biryani z tofu i warzywami

      Char siu – chińska wieprzowina barbecue

      Negima yakitori – szaszłyki z kurczaka i zielonej…

      Tofu satay – satay z tofu

      Tteok galbi – koreańskie pulpeciki wołowe

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Bangbang ji czyli kurczak bang bang

      Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Bangbang ji czyli kurczak bang bang

      Indyjskie pikle z bakłażana

      Oi-sobagi – kimchi z ogórków

      6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…

      Boczek chāshū

      Tempura

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Bangbang ji czyli kurczak bang bang

      Chunjuan czyli chińskie spring rolls

      Biała rzodkiew piklowana w sosie sojowym

      Oi-sobagi – kimchi z ogórków

      Fukujinzuke – pikle do karē

      Nitamago – marynowane jajka

      Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro

      Pancakes z zieloną herbatą matcha

      Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki

      Bánh mì z imbirowym kurczakiem

      Matcha Panna Cotta

      Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin

      Wu Ren Yuebing – Ciasteczka księżycowe z orzechami

      Sernik matcha i nasze szóste urodziny

      Khao soi – zupa curry z makaronem

      Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso

      Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…

      Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”

      Matcha Panna Cotta

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

  • Składniki
    • Grzyby Kimchi Mąka Makarony Mięso Ryby i owoce morza Ryż Tofu Warzywa Zielona herbata matcha Wszystkie

      Bibimbap

      Sanbeigu – grzyby trzy kubki

      Tom yum goong – zupa z krewetkami

      6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…

      Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…

      Bindaetteok – placki z fasoli mung

      Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”

      Oi-sobagi – kimchi z ogórków

      Tempura

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Mahua czyli smażone przekąski prosto z Chin

      Karaage bao – Bułeczki z kurczakiem karaage

      Là Qiáomài Miàn – Makaron soba na ostro

      Smażony udon z pak choi i kurczakiem

      Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso

      Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

      Bangbang ji czyli kurczak bang bang

      Chunjuan czyli chińskie spring rolls

      Khao soi – zupa curry z makaronem

      Tempura

      Tom yum goong – zupa z krewetkami

      Haemul pajeon – placuszki z owocami morza i…

      6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki

      Bibimbap

      Fěn zhēng niú ròu – wołowina parowana w…

      Sernik matcha i nasze szóste urodziny

      Tofu satay – satay z tofu

      Guō tā dòu fǔ – tofu smażone w…

      Dubu jorim – smażone tofu w ostrym sosie

      Tempura

      Chunjuan czyli chińskie spring rolls

      Bakłażan mapo

      Dyniowe pierożki gyōza

      Matcha Panna Cotta

      Sernik matcha i nasze szóste urodziny

      Ptysie z kremem matcha

      Czekolada nama z zieloną herbatą matcha

      Matcha Panna Cotta

      Tempura

      Smażony ryż ze szparagami oraz krewetkami

      Niurou guokui czyli „hełmowe” placki z nadzieniem

  • Artykuły
    • Banchan – krótki przewodnik po koreańskich przystawkach

      6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…

      Jak ugotować ryż?

      O nabe słów kilka

  • O nas
  • Kontakt