Strona Główna
Kraje
Chiny
Fusion
Indie
Japonia
Korea
Tajlandia
Tajwan
Wietnam
Wszystkie
Bakłażan mapo
Naleśniki z mąki ryżowej z potrójnie orzechowym nadzieniem
Char siu – chińska wieprzowina barbecue
Yú xiāng qiézi – bakłażan po syczuańsku
Bakłażan mapo
Dyniowe pierożki gyōza
Torcik mango i nasze piąte urodziny
Pancakes z zieloną herbatą matcha
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem
Malai kofta – wegetariańskie pulpeciki w curry
Indyjskie pikle z bakłażana
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Czekolada nama z zieloną herbatą matcha
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w…
Tofu satay – satay z tofu
Panang curry
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Tom yum goong – zupa z krewetkami
Orzechowe mochi
Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki
Sanbeigu – grzyby trzy kubki
Jiu Cai Shui Jian Bao – smażone bułeczki…
Bánh mì z imbirowym kurczakiem
Gỏi cuốn nem nướng – spring rolls z…
Gà kho gừng – Imbirowy kurczak
Cà Tím Nướng – grillowany bakłażan z sosem…
Orzechowe mochi
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Rodzaj posiłku
Dania jednogarnkowe i nabe
Grill
Kolacja
Obiad
Podstawy
Przekąski i przystawki
Przetwory
Śniadanie
Wypieki i desery
Zupy
Wszystkie
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Oyakodon – kurczak z jajkiem na ryżu
Andong jjimdak – kurczak duszony w sosie sojowym
Biryani z tofu i warzywami
Char siu – chińska wieprzowina barbecue
Negima yakitori – szaszłyki z kurczaka i zielonej…
Tofu satay – satay z tofu
Tteok galbi – koreańskie pulpeciki wołowe
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w…
Bindaetteok – placki z fasoli mung
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Indyjskie pikle z bakłażana
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Boczek chāshū
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung
Dyniowe pierożki gyōza
Biała rzodkiew piklowana w sosie sojowym
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
Fukujinzuke – pikle do karē
Nitamago – marynowane jajka
Pancakes z zieloną herbatą matcha
Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki
Bánh mì z imbirowym kurczakiem
Dak juk – koreańska owsianka ryżowa z kurczakiem
Orzechowe mochi
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem
Czekolada nama z zieloną herbatą matcha
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Tom yum goong – zupa z krewetkami
Orzechowe mochi
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Składniki
Grzyby
Kimchi
Mąka
Makarony
Mięso
Ryby i owoce morza
Ryż
Tofu
Warzywa
Zielona herbata matcha
Wszystkie
Bibimbap
Sanbeigu – grzyby trzy kubki
Tom yum goong – zupa z krewetkami
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Bindaetteok – placki z fasoli mung
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
Orzechowe mochi
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem
Dyniowe pierożki gyōza
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Yakisoba – smażony makaron pszenny
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Tom yum goong – zupa z krewetkami
Haemul pajeon – placuszki z owocami morza i…
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Sui kow – zupa z pierożkami wonton
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Bibimbap
Fěn zhēng niú ròu – wołowina parowana w…
Miso yaki onigiri
Tofu satay – satay z tofu
Guō tā dòu fǔ – tofu smażone w…
Dubu jorim – smażone tofu w ostrym sosie
Biryani z tofu i warzywami
Bakłażan mapo
Dyniowe pierożki gyōza
Bibimbap
Yú xiāng qiézi – bakłażan po syczuańsku
Czekolada nama z zieloną herbatą matcha
Pancakes z zieloną herbatą matcha
Pavlova z kremem matcha
Nocna owsianka z matcha
Orzechowe mochi
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Artykuły
Banchan – krótki przewodnik po koreańskich przystawkach
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Jak ugotować ryż?
O nabe słów kilka
O nas
Kontakt
Strona Główna
Kraje
Chiny
Fusion
Indie
Japonia
Korea
Tajlandia
Tajwan
Wietnam
Wszystkie
Bakłażan mapo
Naleśniki z mąki ryżowej z potrójnie orzechowym nadzieniem
Char siu – chińska wieprzowina barbecue
Yú xiāng qiézi – bakłażan po syczuańsku
Bakłażan mapo
Dyniowe pierożki gyōza
Torcik mango i nasze piąte urodziny
Pancakes z zieloną herbatą matcha
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem
Malai kofta – wegetariańskie pulpeciki w curry
Indyjskie pikle z bakłażana
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Czekolada nama z zieloną herbatą matcha
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w…
Tofu satay – satay z tofu
Panang curry
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Tom yum goong – zupa z krewetkami
Orzechowe mochi
Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki
Sanbeigu – grzyby trzy kubki
Jiu Cai Shui Jian Bao – smażone bułeczki…
Bánh mì z imbirowym kurczakiem
Gỏi cuốn nem nướng – spring rolls z…
Gà kho gừng – Imbirowy kurczak
Cà Tím Nướng – grillowany bakłażan z sosem…
Orzechowe mochi
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Rodzaj posiłku
Dania jednogarnkowe i nabe
Grill
Kolacja
Obiad
Podstawy
Przekąski i przystawki
Przetwory
Śniadanie
Wypieki i desery
Zupy
Wszystkie
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Oyakodon – kurczak z jajkiem na ryżu
Andong jjimdak – kurczak duszony w sosie sojowym
Biryani z tofu i warzywami
Char siu – chińska wieprzowina barbecue
Negima yakitori – szaszłyki z kurczaka i zielonej…
Tofu satay – satay z tofu
Tteok galbi – koreańskie pulpeciki wołowe
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Gireum ganjang tteokbokki – chrupiące ciasteczka ryżowe w…
Bindaetteok – placki z fasoli mung
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Indyjskie pikle z bakłażana
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Boczek chāshū
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Kongnamul muchim czyli przystawka z kiełków fasoli mung
Dyniowe pierożki gyōza
Biała rzodkiew piklowana w sosie sojowym
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
Fukujinzuke – pikle do karē
Nitamago – marynowane jajka
Pancakes z zieloną herbatą matcha
Niúròu juàn bǐng – tajwańskie nadziewane placuszki
Bánh mì z imbirowym kurczakiem
Dak juk – koreańska owsianka ryżowa z kurczakiem
Orzechowe mochi
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem
Czekolada nama z zieloną herbatą matcha
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Tom yum goong – zupa z krewetkami
Orzechowe mochi
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Składniki
Grzyby
Kimchi
Mąka
Makarony
Mięso
Ryby i owoce morza
Ryż
Tofu
Warzywa
Zielona herbata matcha
Wszystkie
Bibimbap
Sanbeigu – grzyby trzy kubki
Tom yum goong – zupa z krewetkami
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Bindaetteok – placki z fasoli mung
Budae jjigae – koreański wojskowy „gulasz”
Oi-sobagi – kimchi z ogórków
Orzechowe mochi
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Słodkie samosy z orzechowym nadzieniem
Dyniowe pierożki gyōza
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Kimchi sujebi – zupa z kimchi z domowymi…
Yakisoba – smażony makaron pszenny
Guay tiew gai cheek – tajska zupa z…
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Dakgangjeong – Smażony kurczak w sosie sojowym
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Tom yum goong – zupa z krewetkami
Haemul pajeon – placuszki z owocami morza i…
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Sui kow – zupa z pierożkami wonton
Rōru kyabetsu czyli japońskie gołąbki
Bibimbap
Fěn zhēng niú ròu – wołowina parowana w…
Miso yaki onigiri
Tofu satay – satay z tofu
Guō tā dòu fǔ – tofu smażone w…
Dubu jorim – smażone tofu w ostrym sosie
Biryani z tofu i warzywami
Bakłażan mapo
Dyniowe pierożki gyōza
Bibimbap
Yú xiāng qiézi – bakłażan po syczuańsku
Czekolada nama z zieloną herbatą matcha
Pancakes z zieloną herbatą matcha
Pavlova z kremem matcha
Nocna owsianka z matcha
Orzechowe mochi
Tori no karaage – japoński smażony kurczak
Gulab jamun – Indyjskie pączki w syropie różanym
Miso rāmen – rāmen na bazie pasty miso
Artykuły
Banchan – krótki przewodnik po koreańskich przystawkach
6 sposobów na dashi czyli jak przygotować idealny…
Jak ugotować ryż?
O nabe słów kilka
O nas
Kontakt
by
Na Pałeczkach
1 stycznia, 2018
Skontaktujesz się z nami pisząc na adres:
napaleczkach@gmail.com